Francia hagymaleves

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 4 vöröshagyma (finomra vágva)
  • 4 dkg vaj, vagy margarin
  • 5 dkg reszelt sajt
  • Víz
  • Bors
  • 4 szelet kenyér
  • Főzőolaj a sütéshez
  • 2 evőkanál (kb. 30 ml) kukoricaliszt



Elkészítés

A fazékban a zsiradékon süsse arany barnára az apróra vágott vöröshagymát. Vegye le a tűzről és hagyja kissé kihűlni. Öntsön rá 1,5 l hideg vizet. Sózza és borsozza meg. Zárja le a fedőt és melegítse, amíg a teljes nyomás kialakul. Főzze 5 percig, majd lassan csökkentse a nyomást. Sűrítse be egy kis vízben elkevert 2 evőkanálnyi (30 ml) kukoricaliszttel. Egy serpenyőben pirítson arany barnára néhány szelet kenyeret. A szeleteket vágja négy felé. Fektesse őket egy levesestál aljára és öntse rá a levest. Szórja meg reszelt sajttal. Néhány percig melegítse a levesestálat meleg sütőben, majd tálalja.