Betyárpaprikás

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 1 kg birkahús
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 2 evőkanál olaj, vagy zsír
  • 2 dl tejföl
  • 1 kávéskanál liszt
  • 1,5 dl száraz vörösbor



Elkészítés

A birkahúst a faggyútól és a hártyáktól megtisztítjuk, 2-3 cm-es kockákra vágjuk, szűrőkanálba téve leforrázzuk, leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük. A zsiradékon üvegesre pároljuk a megtisztított, finomra vágott hagymát, megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadunk egy kevés vizet és mérsékelt tűzön, fedő alatt addig pároljuk, amíg a hagyma teljesen szét nem fő. Hozzáadjuk a húst, a karikákra vágott zöldpaprikát, a cikkekre vágott hámozott paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, aláöntjük a vörösbort és fedő alatt puhára pároljuk. A tejfölben simára elkeverjük a lisztet, hozzáöntjük a paprikáshoz és jól kiforraljuk. Sós vízben főtt burgonya illik hozzá.