Almás-tormás csülök

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 2 db mellső csülök
  • 4-5 db savanykás alma
  • 2 szál sárgarépa
  • 20 dkg reszelt ecetes torma
  • 2 db tojássárgája
  • Olívaolaj
  • Őrölt fehérbors



Elkészítés

A csülköket megtisztítjuk, megmossuk, majd sós hideg vízben feltesszük, kuktában puhára főzzük. Amikor megpuhult, a léből kivéve, a csonthoz közelebbi oldalon felvágjuk, a csontot óvatosan kiemeljük, ügyelve arra, hogy szét ne essen. Az ecetes tormába belereszeljük a meghámozott almát, a sárgarépát, hozzáadjuk a tojás sárgákat, megsózzuk, megborsozzuk, majd ezt a tölteléket arányosan elosztva, a két csülökbe, a csontok helyébe betöltjük. Kötöző zsineggel átkötjük, kiolajozott tűzálló tálba tesszük. Megkenjük a maradék olajjal, és előmelegített, forró sütőben pirosra sütjük. Amikor megsült, a sütőből kivesszük, hagyjuk kihűlni, majd a kötőzsineget eltávolítva, éles késsel nem túl vékony szeletekre vágjuk. Salátával, kenyérrel tálaljuk.