Borjúgerinc zöld spárgával

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 1200 g borjú
  • 200 g libamáj
  • 200 g vaj
  • 100 g hagyma
  • 1 dl édes vörösbor
  • 50 g liszt
  • Bors
  • 800 g zöld spárga



Elkészítés

A borjúgerincet megtisztítjuk fölösleges inaitól, faggyúitól, és alaposan megsózzuk, mivel ez vastag hús: hogy a só jól átjárhassa a sütés közben. A vesével együtt egy tepsibe tesszük, és 100 g vajat, kevés vizet téve hozzá 150 fokon, gyakori locsolgatás mellett puhára sütjük. Közben egy serpenyőben kevés vajat olvasztunk, rátesszük a 100 g finomra vágott hagymát, megpirítjuk. Hozzátesszük a kockára vágott libamájat, és erős tűzön addig pirítjuk, míg a máj véres leve eltűnik. Közben sózzuk, borsozzuk. Ezután hozzáadjuk a lisztet, és felöntjük vörösborral, majd jól átforraljuk.

A tűzről levéve egy fakanál segítségével még egy kicsit összetörjük a májat, hogy pépes állományú legyen. Amikor a gerinc már megsült lefejtjük a csontról a húst és alulról a vesét. A gerinccsontot megkenjük az imént elkészített libamájpürével, majd erre tesszük a felszeletelt vesét és húst. A spárgát megtisztítjuk, és forrásban lévő sós vízben puhára főzzük, majd kevés vajon a vízből kivett spárgát átforrósítjuk. A tálon lévő gerincet betakarjuk a spárgával és meglocsoljuk a szaftjával. A tálat színesebbé tehetjük néhány szem körberakott sült paradicsommal.