Borjúszelet rozmaringos burgonyával

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 1 kg (nem szétfövő) krumpli
  • 80 g főzővaj
  • 200 g gomba
  • 2 fej hagyma
  • 200 zöldhagyma
  • 3 ágacska rozmaring
  • Bors
  • 8 vékony szelet borjúhús (egyenként kb. 80 g)
  • 1 citrom leve



Elkészítés

A héjas krumplit alaposan megmossuk, hosszában négybe vágjuk. Serpenyőben felforrósítunk 60 g zsiradékot és kb. 15 perc alatt egyenletes pirosra sütjük benne a krumplit. A gombát megtisztítjuk és négyfelé vágjuk. A megtisztított hagymát felaprítjuk, a zöld hagymát leöblítjük, szárazra töröljük és ferdén vékony karikára vágjuk. Amint a krumpli piros ropogósra sült, mellétesszük a gombát és a hagymát. Beleforgatjuk és 5 percig tovább pirítjuk.

A rozmaring ágat leöblítjük, szárazra rázzuk és kisebb darabokra osztjuk. 2/3 részét a zöldhagymával együtt a krumplihoz adjuk, sóval, borssal fűszerezzük és 2 percig sütjük. A húst leöblítjük, felitatjuk róla a nedvességet és a maradék zsiradékon oldalankét 2 percig sütjük. Sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk a citromlével. A krumplival együtt tányérokra osztjuk és a maradék rozmaringgal díszítve tálaljuk.