Boros marhaszeletek

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 4 db marhahús
  • 1 evőkanál citromlé
  • 20 g sárgarépa
  • 20 g zeller
  • 20 g petrezselyemzöld
  • 20 g hagyma
  • 20 g paradicsompüré
  • 1 dl vörösbor
  • 1 db babérlevél
  • 4 db bors
  • 4 db szegfűbors
  • 1 csipet cukor
  • 1 csipet só
  • 1 csipet őrölt fekete bors



Elkészítés

A hússzeletek széleit vagdossuk be, majd klopfoljuk ki vékonyra és borsozzuk meg. Olajban pirítsuk meg az apróra vágott hagymát és a felszeletelt zöldségeket, adjuk hozzá a hússzeleteket, majd kissé pároljuk át. Öntsük a húsra a paradicsompürét, a citromlevet és a vörösbort, adjuk hozzá a babérlevelet és az egész borsot, majd pároljuk puhára. Ha kész, vegyük ki és tegyük félre a szeleteket, a hús levét pedig szűrjük le, és édesítsük ízlésünk szerint. A hússzeleteket a mártással tálaljuk.