Ceruzabab-saláta bélszín javával

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 60 dkg bélszín java
  • 80 dkg ceruzabab
  • 20 dkg lilahagyma
  • 20 dkg paradicsom
  • 1 kávéskanál zöldbors
  • 3 evőkanál mustár
  • 1 dl olaj
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 5 evőkanál tárkonyecet
  • Bors
  • 3 gerezd fokhagyma



Elkészítés

A ceruzababot leforrázzuk, majd hideg vízben lehűtjük. A lilahagymát gerezdekre vágjuk, és hozzákeverjük, sóval, borssal ízesítjük. Közben elkészítjük a vinegrette mustárt: az olaj, a tárkonyecetet sóval és egy egy kiskanál cukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a ceruzababhoz.

A bélszín javát szalonnával körbetekerjük, sózzuk, borsozzuk, majd forró serpenyőben sütjük. A paradicsomokat serpenyőben erősen lepirítjuk. Tálaláskor helyezzük alulra a ceruzabab salátát, rá a bélszín javát, végül pedig a sült paradicsomokat.