Hátszín roston, vörösborban pácolt hagymával

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 4 szelet hátszín
  • Bors
  • 3,5 dkg vaj
  • 2 evőkanál olaj
  • 20 dkg hagyma
  • 20 db zsályalevél
  • 1,5 dl vörösbor
  • 3 dl marha húsleves
  • Kevés cukor



Elkészítés

Először 1,5 dkg vajat mélyhűtőbe teszünk. A hátszínszeleteket sózzuk, borsozzuk, a maradék vajat az olajjal összevegyítjük, és ezen sütjük elő a szeleteket hirtelen, forró serpenyőben. Az elősütés után 180 fokon sütőbe helyezzük 10 percre, és kihúzatjuk a szeleteket. Közben a hagymát gerezdekre vágjuk, a visszamaradt zsiradékban aranysárgára sütjük a zsályalevelekkel együtt.

Felengedjük vörösborral és a marha húslevessel. Erősen összeforraljuk, felére elfőzzük a levét. Sózzuk, borsozzuk kevés cukorral ízesítjük. A mélyhűtött vajat nagyobb darabokra összevágjuk, és a forrásban lévő mártáshoz adjuk, így sűrítjük. Tálaláskor a mártást a hátszín mellé szervírozzuk, toast kenyeret adhatunk hozzá.