Gombás korhelyleves

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 250 g füstölt hús
  • 100 g füstölt kolbász
  • 400 g savanyú káposzta
  • 100 g gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 40 g liszt
  • 1 pohár tejföl
  • 3 evőkanál olaj
  • Őrölt bors
  • Pirospaprika



Elkészítés

A hagymát apróra vágjuk, olajban megpirítjuk, majd rátesszük a kockákra vágott húst, és pirospaprikával megszórjuk, majd hozzáadjuk a savanyú káposztát. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, és fedővel letakarva főzzük. Közben a vékonyra szeletelt gombát kevés olajban megpirítjuk, vágott petrezselyemzölddel, sóval, borssal ízesítjük. A pirított gombát a káposztához keverjük, felengedjük, és felforraljuk. Világos rántást készítünk, és a levest besűrítjük. Végül beletesszük a felkarikázott kolbászt, valamint a tejfölt, és még jól össze forraljuk. Tűzforrón tálaljuk!