Sörben párolt marhaszelet

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 60-80 dkg marhafelsál
  • 2 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 sárgarépa
  • 3 dl világos sör
  • 2 evőkanál házi sertészsír
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • Liszt
  • Bors
  • 2 dl húsalap-lé



Elkészítés

A húsról éles, hegyes késsel eltávolítjuk az inakat, hártyákat és a nem kívánatos húsrészeket, leöblítjük és lecsepegtetjük. Szeletelőkéssel felszeleteljük, majd húskalapáccsal kiveregetjük. A hússzeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, és lisztbe mártjuk, majd a forró zsiradékban a szeleteket elősütjük.

A zsírban, amiben elősütöttük a húst, megforgatjuk a vékonyra szeletelt hagymát, sárgarépát és fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsompürét, felengedjük a húsalap-lével és a sörrel. Az edénybe visszatesszük a hússzeleteket és fedő alatt, csendes tűzön készre pároljuk. Köretként zöldségropogóst, vagy főtt tésztát kínálunk.