Tatár beafsteak-kel töltött savanyú káposztalevél tejfölös öntettel

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 40 dkg szürke marha hátszín
  • 4 db tojássárgája
  • 1 db vöröshagyma
  • Worcester (ízlés szerint)
  • 1 kávéskanál mustár
  • 1 kávéskanál ketchup
  • Só (ízlés szerint)
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • Őrölt kömény (ízlés szerint)
  • Színes bors keverék (ízlés szerint)
  • 4 db savanyú káposztalevél
  • 10 dkg színes kaliforniai paprika
  • 2 dl tejföl
  • 1 db cukkíni
  • 1 db frise saláta
  • 1 db lolo rosso



Elkészítés

A lehártyázott szürke marha hátszínt kétszer ledaráljuk, majd a tojássárgájával, a finomra vágott vöröshagymával, a fűszerekkel és az ízesítőszerekkel pépesre keverjük. A savanyú káposztaleveleket leforrázzuk, lehűtjük, kiterítjük, majd az ereit kivágjuk. A káposztaleveleket betöltjük a tatár beafsteak-kel.

Elkészítjük az öntetet, a tejfölt sóval, fűszerpaprikával, őrölt köménnyel és az apró kockára vágott kaliforniai paprikával összekeverjük. A salátacsokorhoz a cukkinit négy felé vágjuk, közepét karalábévájóval kiszedjük és a megmosott salátaleveleket belerakjuk. Tálalása: a tányér közepére rakjuk a salátacsokrot, köré rakjuk a félbevágott, töltött savanyú káposztaleveleket és a tányér szélét körbeöntjük az öntettel.