Baconos-krumplis tészta

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • Szalonna
  • Krumpli
  • Tészta
  • 8 szelet bacon szalonna
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 dl tejszín
  • 5-6 nagyobb krumpli
  • 15 dkg penne tészta
  • 15 dkg trappista sajt
  • 1 kis fej hagyma
  • Fűszerek ízlés és bátorság szerint



Elkészítés

A kockára vágott krumplit és a penne tésztát fövő sós vízbe tesszük. A hagymát üvegesre sütjük, majd a felkockázott bacon szalonnát az olajon és hagymán megpirítjuk. Hozzáöntjük a 2 dl főzőtejszínt, majd elkeverjük benne a vegetát, pirospaprikát, őrölt borsot és a majoránnát. Ha a szósz besűrűsödött, elzárjuk. Egy jénai tál aljára csíkokban bacon szalonnát rakunk, és ráöntjük az előzőleg összekevert krumplit, tésztát és szószt. Reszelt sajttal megszórjuk, majd lefedés nélkül a sütőben addig sütjük, míg a sajt meg nem pirul a tetején.