Citromos lecsó

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 1 kg vastag húsú zöldpaprika
  • 25 dkg paradicsom
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 2 dl tejföl
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 tubus kolbászkrém
  • 1 citrom leve
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 mokkáskanál reszelt citromhéj
  • Őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • Só (ízlés szerint)



Elkészítés

A megtisztított vöröshagymát felkarikázzuk, a füstölt szalonnát apróra vágjuk, zsírját kiolvasztjuk és megfonnyasztjuk rajta a vöröshagymát. Ezután belekarikázzuk a megmosott, kicsumázott, kierezett zöldpaprikát és megsózzuk. Fedő alatt üvegesre pároljuk, ezután hozzákeverjük a pirospaprikát, a reszelt citromhéjat és a tisztított, zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a meghámozott és feldarabolt paradicsomot, és a kolbászkrémet. Gyakori keverés közben, fedő alatt zsírjára pároljuk, majd a tejfölbe kevert citromlével felöntve, fedő nélkül jól összeforraljuk. A felesleges levét elpárologtatjuk, csak sűrű mártásnak szabad alatta maradnia. Pirított kenyérszeleteket kínálunk hozzá.