Burgonyás fluta

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 80 dkg tisztított burgonya
  • 25 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 kis üveg baracklekvár
  • 5 dl zsír (vagy olaj) a sütéshez
  • Fahéjas porcukor
  • A tálaláshoz friss menta



Elkészítés

A tisztított burgonyát kisebb darabokra vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, forrón összetörjük, tálba tesszük és kihűtjük. Ezután megszórjuk a liszttel, hozzáadjuk a tojásokat és egynemű tésztává gyúrjuk.

Lisztezett gyúródeszkára borítjuk, finomat átgyúrjuk, majd lisztes kézzel zöld dió nagyságú darabokat csípünk belőle, a tenyerünkön kilapítjuk, 1-1 kiskanál baracklekvárt kanalazunk a közepükre, a széleit összefogjuk, összenyomjuk és kigömbölyítjük.

Ezután a burgonyás flutákat forró zsírban pirosra sütjük és lecsepegtetve papírszalvétával bélelt tányérra szedjük. Tálaláskor forrón megforgatjuk fahéjas porcukorban, tányérra halmozzuk, friss mentával díszíthetjük és baracklekvárt külön edénykében is kínálhatunk mellé.