Gombás lecsó 2

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 75 dkg paprika
  • 25 dkg gomba
  • 2 nagy fej hagyma
  • 2 nagy paradicsom
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl tejföl
  • 1-1 evőkanál vegeta és pirospaprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Bors



Elkészítés

A szalonnát kiolvasztjuk, a zsírján a hagymát megpirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, rátesszük a gombát, megsózzuk és saját levében, fedő alatt addig pároljuk, amíg zsírjára sül. Hozzáadjuk a zöldpaprikát, néhány percig fedő alatt pároljuk, majd végül beletesszük a paradicsomot és ráöntjük a tejszínt. Fűszerezzük vegetával, petrezselyemmel, fokhagymával, sóval, borssal és készre főzzük. Tálaláskor a tejföllel meg lehet locsolni a tetejét.