Gombás-májas rizottó

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 250 g zöldborsó
  • 250 g gomba
  • 3-4 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 500 g csirkemáj (szív nélkül)
  • 400 g rizs
  • 800 g víz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 púpozott teáskanál őrölt fehérbors
  • 2 nagy csipet só



Elkészítés

A rizst alaposan átmossuk. Addig mossuk, míg a víz teljesen tiszta marad rajta, majd 20 percig áztassuk a vízben. A májat forrásban lévő vízbe dobjuk, és 2-3 perc alatt átfőzzük, majd borsónyira kockázzuk. Az olajon a vöröshagymát üvegesre pirítjuk, rányomjuk a fokhagymát is. Hozzáadjuk a rizst, alaposan elkeverjük, majd felöntjük a vízzel. Innentől fogva kb. 20-25 perc alatt közepes hőfokon főzve készül el a rizottó. Hozzáadjuk a zöldborsót és a májat. Felaprítjuk a gombát, és azt is hozzáadjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, alaposan elkeverjük, ügyelve hogyne törjük össze a rizst, majd lefedjük. Állni hagyjuk 5-10 percet, majd tálaljuk.