A tenger gyöngéd érintése

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 20 dkg kagylótészta
  • 1 kiskanál olívaolaj
  • 1-1 piros, zöld, fehér húsú zöldpaprika
  • 1-1 csokor metélőhagyma és petrezselyem
  • 2 dl joghurt
  • 1 citrom
  • 1 kiskanál cukor
  • Őrölt fehér bors
  • 5 dkg füstölt lazac



Elkészítés

Egy lábos sós vízben megfőzzük a tésztát, majd egy tálba leszűrjük, és az olívaolajjal meglocsoljuk. A paprikákat kimagozzuk, és felvágjuk egyforma kockákra. A lazacot felszeleteljük, és a paprikával együtt a tésztához adjuk. A joghurtot egy tálba tesszük, hozzáadjuk a citromlevet, a cukrot, borsot, és a sót. A hagymát és a petrezselymet felaprózzuk, ezt is a joghurthoz adjuk, majd az egészet alaposan összekeverjük. Végül a salátára öntjük, és a hűtőben kis ideig állni hagyjuk.