Grillezett csiperkegomba

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • Csiperkegomba
  • Olívaolaj
  • Fokhagyma szósz
  • 3 gerezd fokhagyma
  • Petrezselyemzöld
  • Citromlé
  • Őrölt fűszerpaprika
  • 1 kávéskanál cukor
  • Kevéske ásványvíz



Elkészítés

A gombafejeket vágjuk fel kb. 1 cm vastag szeletekre, öntsünk a szeletekre egy kis olajat majd hagyjuk pár percig, hogy a gombaszeletek felszívják. Közben gyújtsuk be a grillsütőt. Amikor a szeletek félig átsültek, szórjunk rájuk egy kis sót. Ha teljesen átsültek, szedjük le őket a rácsról, lehetőleg úgy, hogy a leve ne folyjon ki, és tegyük egy fedett üvegedénybe.

Készíthetünk mellé egy ízletes fokhagymaszószt is úgy, hogy a fenti hozzávalókat (fokhagyma, olaj, só, fűszerpaprika, citromlé, petrezselyemzöld és cukor) alaposan összeturmixoljuk. Tegyünk a gombaszeletekre egy nagy kanállal ebből a szószból. A lényeg az, hogy az a kevéske cukor, a sült gombák aromás levével keveredve karamell ízt kölcsönöz, míg a fokhagyma jellegzetes, erős íze külön érződik, nem „issza be” magát a gombába.