Fokhagymás tejföllel sült sertés

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 1 kg sertés színhús szeletelve
  • Kb. 70 dkg burgonya
  • Liszt
  • 1 tojás
  • Bors
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg reszelt sajt



Elkészítés

A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és lisztbe forgatjuk. A burgonyát lereszeljük, beleütjük a tojást, hozzákeverünk annyi lisztet, amennyit felvesz (tócsni jellegűnek kell lennie), fűszerezzük sóval, fokhagymával, esetleg petrezselymet vágunk bele. A húsokat bevonjuk a masszával, és közepes lángon pirosra sütjük. Eközben a tejfölt elkeverjük a borssal és a reszelt fokhagymával. A kisült szeleteket tűzálló tálba fektetjük, megkenjük a fokhagymás tejföllel, és betoljuk az előmelegített sütőbe. Mikor a tejföl kicsit rásült, megszórjuk a reszelt sajttal (lehet akár füstölt is), és pirosra sütjük.