Hússal töltött újburgonya

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 4 nagy újburgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 5 dkg vaj
  • 20 dkg darált hús
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 1 pohár kefir



Elkészítés

A nagyjából egyforma burgonyákat vízben megsikáljuk, sós vízben megfőzzük. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, felaprítjuk. A burgonyákat hideg vízzel leöblítjük, hosszában félbevágjuk, a közepüket karalábévájóval vagy kiskanállal kikaparjuk, kissé felaprítjuk. Tűzálló tálat kivajazunk, és a fél burgonyákat szorosan egymás mellé belerakjuk. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a hagymát, és üvegesre pirítjuk.

Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel, és kevergetve kb. 10 percig, pirítjuk. Félrehúzzuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A húshoz adjuk a kivájt burgonyát és a kefirt. Jól összekeverjük, és jól megtöltjük vele a kivájt krumplikat. A tetejükre és köréjük kevés vajat morzsolunk. A sütőben kb. 25 perc alatt ropogós pirosra sütjük a burgonyákat. A petrezselyemmel megszórva tálaljuk.