Hús Stroganoff módra

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 40 dkg hús (marha, sertés, de lehet csirke, pulyka, vagy húsgombóc is)
  • 2 fej lila hagyma
  • 25 dkg gomba
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 dl fehér bor vagy rosé
  • 8-10 apró télire eltett, csemege uborka
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 1 evőkanál mustár
  • Bors
  • Olívaolaj
  • Frissen aprított petrezselyem



Elkészítés

Kevés olívaolajon megpirítjuk a felcsíkozott, sózott, borsozott húst. Tényleg legyen aranysárga a kérge! Ezután hozzátesszük a felszeletelt hagymát és gombát. Addig sütjük, amíg az összes gomba átsül. Ennyi idő a hagymának is elég, és az a lényeg, hogy a hagyma puha, de szálas maradjon. Ráöntjük a bort, hozzátesszük a mustárt és a tejfölt, valamint a csíkokra vágott csemege uborkát, majd összeforraljuk. Remek tésztával és rizzsel is. Ha akad friss, apróra vágott petrezselyem, akkor az is mehet a tetejére.