Hússzeletek zöldséges mártásban

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 1 kg sertéslapocka
  • 2 evőkanál olaj
  • 100 g sárgarépa
  • 80 g zeller
  • 80 g petrezselyem
  • 50 g karalábé
  • 100 g hagyma
  • 150-200 ml húslevesalaplé
  • 1 db gerezd fokhagyma
  • 5 dl barna sör
  • 20 g liszt
  • 1 csipet só
  • 1 csipet köménymag



Elkészítés

A sertéslapockát szeleteljük fel, majd olajon hirtelen süssük át. Adjuk a húshoz a sót, a köménymagot és a felszeletelt zöldségeket, öntsük alá a sört, és pároljuk puhára. A húst szedjük ki, a zöldségeket pedig turmixoljuk össze. A lisztet egy száraz serpenyőben pirítsuk meg, majd kb. 3 percig hagyjuk hűlni. Öntsük a kihűlt liszthez a húslevesalaplét, keverjük össze és vegyítsük el a zöldséges mártással.