Milánói sertésbordák

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 60 dkg sertéskaraj
  • 40 dkg spagetti
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg gépsonka vagy jó minőségű felvágott
  • 10 dkg marhanyelv
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál paradicsompüré
  • 10 dkg parmezán sajt
  • Bors
  • Majoránna

A panírozáshoz:

  • Liszt
  • Tojás
  • Zsemlemorzsa



Elkészítés

Kipirítjuk a kockára vágott füstölt szalonnát, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, lepirítjuk a szeletelt gombával, paradicsompürével, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott gépsonkát és marhanyelvet. Sózzuk, borsozzuk, majoránnával fűszerezzük. Közben bő forrásban lévő sós vízben kifőzzük a spagettit. Leszűrjük, nem mossuk le, hanem összekeverjük a ragunkkal. A sertéskarajból szeleteket vágunk, klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd bepanírozzuk, de úgy, hogy a zsemlemorzsához hozzákeverjük a parmezán sajtot. Bő olajban kisütjük, lecsöpögtetjük a fölösleges olajtól. A paradicsompürés spagetti társaságában tálaljuk.