Fahéjas-mézes teaszelet

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 7 tojás
  • 5 dkg mazsola
  • 1 dl rum
  • 10 dkg dióbél
  • 7 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál méz
  • 7 evőkanál liszt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál őröl fahéj
  • 10 dkg étcsokoládé bevonó
  • Vaj a forma kikenéséhez
  • Liszt a forma kikenéséhez



Elkészítés

p5 dkg diót késsel durvára vágunk, a mazsolát rumba áztatjuk. A tojások fehérjéből 3 evőkanál cukorral kemény habot verünk, a tojássárgáját a maradék cukorral és a mézzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a fahéjat, a reszelt citromhéjat meg a szódabikarbónát, majd óvatosan belekeverjük a tojáshabot. Végül összedolgozzuk a liszttel, a dióval és a mazsolával. Egy őzgerincformát kivajazunk, kilisztezünk, és beleöntjük a tésztát. Közepesen meleg sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Akkor jó, amikor a tészta már nem ragad a beleszúrt hústűre. Amikor kihűlt, bevonjuk csokoládéval, és pörkölt diógerezdekkel díszítjük.