Tequilás rákok

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 2 tasak gyors rizs (vagy 2 bögre jázmin rizs)
  • 70 dkg rákfilé
  • 1/1 teáskanál só
  • 2-2 csipet őrölt pirospaprika és chili
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 1 csipet őrölt feketebors
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma pépesítve
  • 1 dl tequila
  • 2 evőkanál friss tárkony
  • 2 evőkanál friss citromlé



Elkészítés

Főzd meg a rizst só nélkül. Közben keverd össze a só felét a piros paprikával, chilivel, köménnyel és feketeborssal egy zárható tasakban. Tedd bele a rákokat, rázd jól össze, hogy bevonja mindenhol a fűszerkeverék. Hevíts fel 1 evőkanál olajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Tedd bele a rákokat, süsd 3 percig, közben egyszer fordítsd meg őket. Add hozzá a fokhagymát és süsd egy percig, majd öntsd fel a tequilával és egy evőkanál tárkonnyal, főzd még egy percig. Keverd el a maradék sót, a maradék olajat és a lime levét, majd forgasd össze a főtt rizzsel. Halmozd rá a rákokat és tálald.