Citromhab mandulás karamellával

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 1 dl cukor
  • 1 dl fehér bor
  • 1 db citrom leve, és reszelt héja
  • 4 tojássárgája
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg leforrázott és feldarabolt mandula
  • 0,5 dl cukor
  • 4 babapiskóta
  • A díszítéshez 1 kisebb narancs



Elkészítés

A karamellához a vajat vastag falú edénybe tesszük és a cukorral és a mandulával együtt felolvasztjuk. Amikor a cukor már sötét színű, kiöntjük zsírpapírra, és hagyjuk megdermedni, majd apró darabokra törjük. Lehetőleg nyeles edényben a cukrot és a bort összekeverjük, kis lángon kb. 10 percig forraljuk. Hozzáadjuk a citrom levét és héját, kihűtjük. Ezután belekeverjük a négy tojássárgáját, felforraljuk és addig keverjük, amíg az állaga krémszerű nem lesz. Kevergetéssel hűtjük le. A kemény habbá vert tejszínt óvatosan a krémszerű masszához keverjük, fagylaltos pohárba öntjük és a tetejét mandulás karamellával hintjük meg. Narancsszeletekkel díszítjük és babapiskótával fogyasztjuk.