Adventi keksz

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 csipet só
  • 2 teáskanál fahéj
  • Vaníliaesszencia
  • 2 tábla legalább 70 %-os csokoládé
  • Kandírozott narancshéj



Elkészítés

A hozzávalókat egy nagy tálban összeöntjük a csokoládét összetörve tesszük bele, illetve a kandírozott narancshéjból 2-3 maréknyit teszünk bele. Az összegyúrt tésztát hűtőben pihentetjük, kb. 1 óra hosszat. Ezután kis korongokat formáljunk belőle, vagy akár formával is kiszaggathatjuk és 210 fokon süssük ki. A sütés ideje kb. 10 perc. Az adventi kekszeket fém dobozban hosszabb ideig is eltárolhatjuk. tejjel, kakaóval, tejeskávéval is fogyasztható.