Hagymás pogácsa

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg túró
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg tejföl
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 tojás
  • Pirospaprika
  • 15 dkg trappista sajt
  • Fél tasak sütőpor



Elkészítés

A hagymát vágjuk apró kockákra és pirítsuk meg. Egy nagy tálban a sütőporos, sós lisztből, túróból, 1 tojásból, tejfölből, pirított hagymából és margarinból tésztát gyúrunk. Ha túl ragacsos lesz, szórjunk hozzá még egy kevés lisztet, majd Folpackba csomagolva tegyük be a hűtőbe egy órára pihenni. Ha letelt az egy óra, kivesszük, kinyújtjuk (közben a sütőt be lehet már gyújtani), és pogácsaszaggatóval csinálunk pogácsákat. Ezeket lekenjük a tojással, amit felvertünk, egy kis sót is szórhatunk még rá, majd a reszelt sajthoz hozzákeverünk 1 mokkáskanál pirospaprikát, és ezt tesszük a tetejére. Forró sütőben készre sütjük.