Folyami rák klasszikus receptje

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 2 kg folyami rák
  • 2 csokor kapor
  • 2 szál zeller levél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1/2 póréhagyma
  • 1/2 édesköménygumó
  • 1 liter fehérbor
  • 1 db babérlevél
  • 4 db borókabogyó
  • 25 g kömény



Elkészítés

A kaprot, a póréhagymát, a zellert és a sárgarépát megmossuk, megtisztítjuk és apró darabokra vágjuk. A vöröshagymát, az édesköménygumót is kis darabokra vágjuk. A bort felengedjük 5 liter vízzel, sóval és a fűszernövényekkel együtt felforraljuk egy nagy méretű edényben. Ha a víz már forr, akkor tegyük bele a rákokból annyit, hogy belepje őket a víz, majd az edényt rögtön fedjük le. A víz újraforrásától számítva, még 8 percig főzzük őket. Ezután kiszedjük, őket és hideg vízzel leöblítjük, majd félre rakjuk egy időre. Felforraljuk újra a főzővizet és maradék adag rákot is beletesszük. A végén egy tálra rakjuk őket, és kenyérrel kínáljuk.