Meggyes-citromos bólé

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • 1 üveg félédes pezsgő
  • 1 üveg félédes vörösbor
  • 1 dl meggylikőr
  • 1 dl rum
  • 2 citrom
  • 15 dkg porcukor



Elkészítés

Másfél citromot karikákra, majd azokat félbe vágjuk, és beletesszük a bólés tálba a meggyel együtt. A porcukrot a meggylikőrrel, a rummal, és fél dl meggy-lével elkeverjük, ráöntjük a gyümölcsre. A maradék citrom héját lereszeljük, és ezt is rátesszük a gyümölcsre. Hűtőszekrényben hűtjük 2-3 óráig. A többi italt és a meggybefőtt maradék levét alaposan behűtjük, és fogyasztás előtt adjuk hozzá a gyümölcshöz. (A hozzávalók kb. 10 személynek elegendőek.)