Őszibarack bólé

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 1 citrom
  • 1 narancs
  • 5-6 szem érett őszibarack, vagy egy üveg befőtt
  • 2-3 evőkanál porcukor
  • 0,5 dl konyak
  • 5 dl vörösbor
  • 1 nagyobb fahéj
  • 2-3 szem szegfűszeg
  • 1 üveg pezsgő



Elkészítés

A citromot és a narancsot megmossuk és héjával együtt vékonyan felkarikázzuk. Bólés tálba tesszük és beszórjuk porcukorral és leöntjük konyakkal. Kb. félóráig állni hagyjuk. Utána hozzáadjuk a fűszereket, az apróra vágott őszibarackot, ha befőttből csináltuk, akkor a levét is, majd ráöntjük a vörösbort. Lefedve minimum két órára hűtőbe tesszük, de annál jobb, ha tovább áll. Tálalás előtt ráöntjük a jégbe hűtött pezsgőt és poharakban tálaljuk. (A hozzávalók kb. 6 személynek elegendőek.)