Bakonyi fácánmell

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 4 fácánmell
  • 50 g füstölt szalonna
  • 250 g gomba
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 mokkáskanál édesnemes paprika
  • 2 dl tejföl
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • Kevés liszt
  • Olaj
  • 1 dl száraz fehérbor vagy
  • 1 dl húsleves



Elkészítés

A melleket megmossuk, kicsontozzuk, kissé kiverjük, szalonnával megtűzdeljük, fél órára besózzuk, majd lisztbe forgatjuk, és kevés olajon mindkét oldalán elősütjük. A sütőolajban világosra megpirítjuk-pároljuk a finomra vágott hagymát, meghintjük a paprikával, hozzáadjuk a megtisztított, cikkekre vágott gombát, a zöldpaprikát és a paradicsomot, visszatesszük a hússzeleteket, kevés vizet öntünk rá, és fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk. Elfőtt levét egy kevés húslevessel pótoljuk. Végül hozzákeverjük a tejfölt, a fehérbort, és 1 kiskanál lisztet vízben simára dolgozva jól összeforraljuk. Vajgaluskával, forrón tálaljuk.