Sangria

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 1 db citrom
  • 1 db lime
  • 1 db narancs
  • 140 g porcukor
  • 335 ml fehér rum
  • 750 ml száraz vörösbor
  • 235 ml narancslé



Elkészítés

A Sangria egy spanyol ital, gyakran hívják a köznyelvben "spanyol bólénak" is. Főként nyáron, behűtve, hűsítőként fogyasztják ezt a bor alapú, méltán népszerű alkoholos üdítőt. A narancs és rum által kölcsönzött egzotikus zamatok miatt gyakran fogyasztják a nyugati országokban karácsony tájékán is összejöveteleken, mint party ital.

Az összes összetevőt jól hűtsük be. Szeleteljük a citromot, lime-ot, és a narancsot vékony gerezdekre, majd tegyük őket egy tálba. Tegyük rá a cukrot, öntsük rá a fehér rumot, majd két órára tegyük hűtőbe. Ha eleget állt, törjük össze a gyümölcsöt egy törőfával (muddler), vagy fakanállal, majd keverjük hozzá a bort és a narancslevet. Végül ízlés szerint porcukorral állítsuk be a Sangria édességét - ha szükséges -, majd hidegen tálaljuk. (A hozzávalók kb. 8 személynek elegendőek.)