Párolt vadkacsa

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 1 vadkacsa
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 25 dkg vegyes zöldség
  • 1 vöröshagyma
  • 2 dl vörösbor
  • 8 dkg zsír
  • 2 dl tejföl
  • 1 mokkáskanál mustár
  • 1 babérlevél
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 citrom
  • Bors
  • 1 evőkanál liszt



Elkészítés

A lenyúzott kacsát kiáztatjuk, megszárítjuk, megsózzuk, és szalonnacsíkokkal megtűzdeljük. A karikára vágott vegyes zöldséget és hagymát a fele zsírban – tepsiben – megpirítjuk, hozzáadjuk a citromhéjat és a babérlevelet, rárakjuk a kacsát és a megforrósított zsírral leöntjük. Egy kevés vizet és vörösbort is öntünk alá, és gyakori öntözgetés közben puhára – de pirosra – sütjük. Ha a hús teljesen megpuhult, deszkára szedjük. A zöldséget levével együtt áttörjük, hozzátesszük a megpirított cukrot, meghintjük liszttel, elkeverjük és egy kevés vízzel feleresztjük. Tejföllel, mustárral, citromlével ízesítjük. A kacsát fölszeleteljük, belerakjuk a mártásba és felforraljuk. A húst tálra tesszük, néhány kanál mártást öntünk alá, és burgonyafánkkal, vagy burgonyakrokettel tálaljuk. A többi mártást külön csészében adjuk hozzá.