Zselici szarvasgerinc erdei gombával töltve

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 1 kg szarvas-gerinc
  • 15 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 30 dkg erdei gomba
  • Törött bors
  • 15 dkg sertészsír
  • 1 evőkanál húslé
  • 3 dl tejföl



Elkészítés

A kicsontozott szarvasgerincet ujjnyi szeletekre vágjuk (10-12 szelet jön ki belőle). Húsverő kalapáccsal vékonyra kiverjük, vigyázva, hogy a hús be ne szakadjon. A reszelt vöröshagymát és az apróra vágott gombát (kucsma, vagy vargánya ajánlott) vajon megpároljuk. A hússzeleteket sóval és törött borssal meghintjük, rákenjük a vajon puhára párolt gombát, és összecsavarjuk úgy, hogy a töltelék ki ne hulljon. Fogvájóval, vagy hústűvel két-három helyen átszúrjuk, hogy szét ne essen. Kevés zsíron és egy evőkanálnyi húslén fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a hús a levét elfőtte és zsírjára kezd sülni, a tejfölt ráöntjük, és tovább pároljuk néhány percig. Párolt rizzsel tálaljuk.