Párolt szürkemarha comb konyakos aszalt szilva mártással

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 80 dkg szürke marha comb (dió, fehérpecsenye, feketepecsenye)
  • 1 dl étolaj
  • 1 közepes szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 kis fej karalábé
  • 1 fej zeller
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 6 dkg liszt
  • 1 dl konyak
  • 20 dkg magozott aszalt szilva
  • Egész bors
  • Babérlevél
  • Kakukkfű
  • Bazsalikom
  • Szurokfű
  • Borókabogyó



Elkészítés

A szürke marha combot kétfelé vágjuk, az étolaj felével és a fűszerekkel bedörzsöljük, folpackba tekerjük, és egy napot érleljük. A magozott aszalt szilvát félbevágjuk és a konyakba beáztatjuk. A bepácolt húst a felhevített zsiradékban elősütjük, majd a húst a zsiradékból kiemeljük és a felkarikázott zöldségeket pirosra pirítjuk. Hozzáadjuk a cukrot, karamellizáljuk, majd a paradicsompürét és felengedjük vízzel. Összeforraljuk, hozzáadjuk a húst, a párolólevet sóval ízesítjük, fűszerezzük, és készre pároljuk. A lisztet szárazon megpirítjuk. Ha a hús megpuhult a pároló léből kivesszük, beleszitáljuk a pirított lisztet, sűrűségét beállítjuk, szűrjük. A forró mártáshoz hozzáadjuk a beáztatott aszalt szilvát, egybeforraljuk, konyakkal utána ízesítünk. Tálalás: a felszeletelt hús mellé öntjük a mártást, köretnek mandulás burgonyafánkot adhatunk.