A szürke marha combot kétfelé vágjuk, az étolaj felével és a fűszerekkel bedörzsöljük, folpackba tekerjük, és egy napot érleljük. A magozott aszalt szilvát félbevágjuk és a konyakba beáztatjuk. A bepácolt húst a felhevített zsiradékban elősütjük, majd a húst a zsiradékból kiemeljük és a felkarikázott zöldségeket pirosra pirítjuk. Hozzáadjuk a cukrot, karamellizáljuk, majd a paradicsompürét és felengedjük vízzel. Összeforraljuk, hozzáadjuk a húst, a párolólevet sóval ízesítjük, fűszerezzük, és készre pároljuk. A lisztet szárazon megpirítjuk. Ha a hús megpuhult a pároló léből kivesszük, beleszitáljuk a pirított lisztet, sűrűségét beállítjuk, szűrjük. A forró mártáshoz hozzáadjuk a beáztatott aszalt szilvát, egybeforraljuk, konyakkal utána ízesítünk. Tálalás: a felszeletelt hús mellé öntjük a mártást, köretnek mandulás burgonyafánkot adhatunk.