Alföldi hússalátával töltött paradicsom

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 8 paradicsom
  • 1 fejes saláta
  • 40 dkg alföldi hússaláta
  • 5 dkg majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • fél pohár tejföl
  • Cukor
  • Őrölt bors
  • Fél evőkanálnyi citromlé
  • 25 dkg szójamentes párizsi
  • 1 főtt burgonya
  • 1 alma
  • 5 dkg csemegeuborka

A díszítéshez:

  • Főtt zöldségek, pl.:
  • Sárgarépa
  • Kukorica
  • Bab
  • Zöldborsó



Elkészítés

A paradicsomokat megmossuk, a szárral ellentétes részén egy vékony szeletet levágunk, a belsejét karalábévájóval kikaparjuk. Sózzuk és őrölt borssal megszórjuk. Tálalásig félretesszük. Ezután elkészítjük az alföldi hússalátát. A felvágottat, a főtt burgonyát, az almát, a csemegeuborkát metéltre vágjuk. A majonézt tejföllel és a mustárral simára keverjük. Ízesítjük sóval, cukorral, citromlével. Hozzákeverjük a metéltre vágott nyersanyagokat, és lazán összekeverjük. Az így elkészült alföldi hússalátánkat kávéskanállal a paradicsomokba töltjük. A kalapjukat a tetejükre helyezzük. Zöldsalátával, vajjal, töltött olajbogyóval díszítjük. Jól behűtve tálaljuk. Főtt zöldségekkel díszítjük.