Hajában sült krumplihajók

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 6-8 db közepes nagyságú burgonya
  • 10 dkg sonka
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • 5-10 dkg cheddar sajt
  • 1 dl tejföl
  • 1 csokor metélőhagyma, vagy néhány rózsa brokkoli



Elkészítés

A burgonyákat gondosan megmossuk, és sütőben addig sütjük, míg a közepük is átpuhul. A megsült krumplikat hosszában félbevágjuk, közepüket óvatosan kikaparjuk. A kikapart burgonyát villával összetörjük. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott sonkát, a reszelt sajtot és a tejfölt. Apróra vágott metélőhagymát, vagy brokkolit adunk hozzá és az egészet jól összekeverjük. A masszát visszatöltjük a burgonyákba. Visszatesszük a sütőbe és még néhány percig sütjük, hogy a töltelék is átmelegedjen. A sütőből kivéve tetejükre cheddar sajtot teszünk.