Aszalt szilvás boros malac

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 1 malaccomb
  • 60 dkg aszalt szilva
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 3 dl vörösbor
  • 1 dl sör
  • 1 fej hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál keményítő
  • Bors
  • Szalonnaszeletek



Elkészítés

A combot sóval bedörzsöljük, a szilvát a borba áztatjuk, és így hagyjuk őket egy órán át. Ezután a combot a bőrős felével lefelé jénaiba tesszük, aláöntünk egy kevés vizet, borsozzuk, majd mellérakjuk a fokhagymákat és a felkarikázott hagymaszeleteket. Így kb. egy órát sütjük, majd megfordítjuk, bevagdossuk, és visszatesszük a sütőbe. A sütés alatt a sörbe mártott szalonnaszeletekkel kenegetjük, majd egy lábosba tesszük. Hozzáadjuk a boros szilvát, így egy kicsit megpirítjuk, közben a vízzel elkevert keményítőt is beletesszük. Ezután már kínálhatjuk is valamilyen körettel.