Húsos tésztafelfújt

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 360 g mélyhűtött leveles tészta
  • 2 fej hagyma
  • 100 g füstölt szalonna
  • Bors
  • 200 g szárnyas máj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 400 g darált hús vegyesen
  • 150 g hámozott paradicsom
  • 1 db szárnyashúsleves kocka
  • 4 tojás
  • 400 g makaróni
  • 100 g reszelt parmezán
  • 1 evőkanál sűrített tej



Elkészítés

A leveles tésztát hagyjuk felengedni. A hagymát megtisztítjuk és finomra aprítjuk. Apróra vágjuk a szalonnát. A májat megtisztítjuk, leöblítjük, felitatjuk róla a nedvességet, és kockákra vágjuk. A felforrósított olajon megpirítjuk a hagymát, a szalonnát, a májat és a darált húst. Hozzáadjuk a paradicsomot és a levest. Körülbelül 15 percig főzzük, majd sóval, borssal fűszerezzük. A sütőt 180 fokra felmelegítjük.

A makarónit sós, forró vízben ropogósra főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük és összekeverjük a mártással. Felverjük a tojásokat és a reszelt sajttal elvegyítve a tésztába forgatjuk. Kizsírozunk egy felfújtformát. A tészta 3/4 részét kinyújtjuk a forma méretére, és kibéleljük vele. Beletöltjük a makarónit, majd befedjük a maradék kinyújtott tésztával. A tészta szélét körben lenyomkodjuk. Megkenjük a sűrített tejjel, villával többször megszurkáljuk, és 60-90 percig sütjük. Ha nagyon barnul a teteje, takarjuk le alufóliával Kakukkfűvel díszítve tálaljuk.