Töltött háromszögek

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

Tésztához:

  • 80 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 5 dl tej
  • 1 csapott evőkanál só
  • 2 dl étolaj

Töltelékhez:

  • 30 dkg gépsonka kockára vágva
  • 2 db lilahagyma
  • 2 db kukorica konzerv
  • 25-30 dkg reszelt sajt
  • 2 db fokhagymagerezd
  • 1 db nagy tejföl
  • Bacon kockára vágva

Tetejére:

  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 tojássárgája
  • Szezámmag



Elkészítés

1 dl langyos tejben (tegyünk bele 1 csipet cukrot) felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, a maradék langyos tejjel bedagasszuk. Konyharuhával letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük (kb. 40-60 perc). Megfelezzük a tésztát, vékonyra kinyújtjuk, megkenjük zúzott fokhagyma és tejföl keverékével, majd ráhalmozzuk a sonkát, bacont, hagymát, kukoricát, sajtot és feltekerjük, éles késsel háromszögekre vágjuk. Megkenjük a tetejét tejföl és tojássárgája keverékével, majd háromszögeket vágunk belőle. A tetejére szezámmagot szórunk és 180 fokon 15-20 percig sütjük.