Meggyes túrófelfújt

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 1,5 dl tej
  • 10 dkg kétszersült
  • 1 üveg meggy
  • 3 tojás
  • 12,5 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 50 dkg túró
  • Fél citrom lereszelt héja
  • 7,5 dkg gríz
  • 3 teáskanál sütőpor
  • 3 dkg szeletelt mandula
  • Porcukor a tetejére tálaláskor
  • Vaj a tál kikenéséhez



Elkészítés

A kétszersültet kis darabokra törjük, a meglangyosodott tejet ráöntjük. A meggyet lecsöpögtetjük. A tojásfehérjét keményre felverjük. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral krémesre keverjük. Hozzákeverjük a túrót és a citromhéjat. A grízt elvegyítjük a sütőporral, és azt is a masszához keverjük. A beáztatott kétszersültet sima állagúvá kavarjuk, és azt is az egészhez adjuk. Végül pedig a tojáshabot is. A massza felét kivajazott sütőtálba simítjuk. A tetejére egyenletesen rászórjuk a meggyet. A másik felét a túrómasszának rásimítjuk, és a mandulával megszórjuk. A meggyes túrófelfújtat előmelegített sütőben 40 percig sütjük (175 fok hőlégkeveréses sütőnél, 2-es fokozat gázsütőnél.)