Meggyes kocka

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 3 zacskó vaníliás cukor
  • 3 dl joghurt
  • 3 db tojás
  • 80 g vaj
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 150 g porcukor
  • 150 g finomliszt
  • 150 g rétesliszt
  • 500 g meggy (befőtt)
  • 3 evőkanál darált dió, vagy apróra vágott mandula



Elkészítés

A vajat olvasszuk fel, öntsük egy mélyebb edénybe. Adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat és a joghurtot. Tegyük az edénybe a sütőporral elkevert, átszitált lisztet is, majd kézi mixerrel alaposan dolgozzuk össze a hozzávalókat. A tészta felét öntsük egy tálba, keverjük hozzá a diót. Mindkét tésztát alaposan dolgozzuk össze. Egy 35x25 cm-es tepsit borítsunk be sütőpapírral. Kanalazzuk bele a világos, majd halmozzuk rá a barna tésztát. A meggyet csepegtessük le, magozzuk ki és rakjuk a tésztára. Előmelegített sütőben 180 °C-on süssük 20 percig a süteményt, majd kockázzuk fel, és szórjuk meg porcukorral.