Joghurt parfé eperlekvárral

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 1 tojásfehérje
  • 2 tojássárgája
  • 5 evőkanál cukor
  • 300 g natúr joghurt
  • 1 doboz tejszín
  • Eperlekvár



Elkészítés

A tojásfehérjét, tojássárgáját és a cukrot összekeverjük egy kisebb fazékban, majd gőzfürdő felett addig kavargatjuk, amíg besűrűsödik. Majd a fazekat hideg vízbe állítjuk, és a krémes masszát folyamatosan kavargatva lehűtjük. Majd belekavarjuk a joghurtot és a tejszínt is. Kis szilikonformákba töltjük a krémet, és a tetejét fóliával lefedve a fagyasztóban hűtjük pár órán át a desszertet. Tálalás előtt fél órával tányérra helyezzük, majd eperlekvárt teszünk köré.