Hideg borsodó-krém kehelyben

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 20 dkg vegyes csonthéjas és aszalt gyümölcs (dió, mogyoró, mandula, pisztácia, sárgabarack)
  • 2 pohárka rum
  • 3 tojássárgája
  • 6 dkg cukor
  • 14 evőkanál Marsala bor, vagy tokaji aszú
  • 5 dl tejszín
  • 10 db babapiskóta



Elkészítés

Figyelem: Mindvégig kézi habverőt használjunk!

Az összedarabolt gyümölcsre öntsük rá a rumot és 20 percig hagyjuk állni. A 3 tojássárgáját keverjük kézi habverővel habosra a cukorral, adjunk hozzá 10 evőkanál bort. Forró vizes gőz felett addig főzzük a sodónkat amíg sűrűsödni, buzogni nem kezd, akkor jó, ha a kézi habverőnk csíkokat hagy a sodóba, tegyük félre és hagyjuk kihűlni, utána 80 percre tegyük hűtőbe. A kemény habbá vert tejszín egyharmadát tegyük félre a díszítéshez, a többit keverjük óvatosan a sodóhoz a magvakkal együtt. Locsoljuk meg a babapiskótát a megmaradt 4 evőkanál borral, 1-1-et tegyünk a 4 üvegkehely aljára, öntsük rá a sodót. A maradék tejszínt nyomjuk a sodó tetejére és hintsük meg az aszalt áztatott gyümölccsel. Azonnal tálaljuk. Mellé 1-1 pohár szoba-hőmérsékletű vermuttal, vagy tokajival együtt kínáljuk.