Ananászos grillázstorta

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

Tészta:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál darált dió
  • Pici sütőpor

Krém:

  • 1 doboz ananászbefőtt
  • 3 l tej
  • 2 csomag vaníliapuding
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 margarin

Grillázs:

  • Diónyi vaj
  • 25 dkg cukor
  • 15 dkg durvára vágott dió



Elkészítés

A tésztát ketté vágjuk. 3 l tejet, 2 csomag vanília pudingot, 6 evőkanál cukrot, 1 csomag vanília cukrot megfőzünk az ananász levében. Ha kihűlt, habosra keverjük a margarinnal, pici rummal. Diónyi vajat megolvasztunk, 25 dkg cukrot karamellizálunk benne. Még melegen 15 dkg durvára vágott diót teszünk hozzá. Egy tepsi hátát megkenjük olajjal és rákenjük a grillázst (a diós karamellt). Kihűtjük, ha kihűlt, megtörjük.

Az összerakás sorrendje:
piskótalap, krém, darabolt ananász, grillázs, piskótalap. A torta külsejét krémmel bevonom és grillázzsal megszórom.