Aranyszínű almatorta

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 85 dkg alma
  • Cukor
  • Sütőmargarin

A tésztához:

  • 3 tojás
  • 6 evőkanál víz
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 sütőpor
  • 25 dkg finomliszt
  • 20 dkg cukor



Elkészítés

Az almát hámozzuk meg, vágjuk kockára. A tortasütőt kenjük ki margarinnal, és egy marék cukorral hintsük meg, szórjuk bele a kockára vágott almát. Erre tegyünk néhány kiskanál margarint, s szórjuk meg kevés cukorral. Addig sütjük, amíg szép aranyszínű lesz. Míg sül az alma, csináljuk meg a piskótatésztát: szétválasztjuk a tojás fehérjét a sárgájától, 2 külön edénybe. Mindkét edénybe tegyünk 3 evőkanál vizet.

Keverjük fel a tojás sárgákat a 20 dkg cukorral, adjuk hozzá a 3 evőkanál olajat, keverjük el, adjuk hozzá a lisztet és a sütőport (a sütőport kis citromlével futtassuk fel), majd keverjük el. Adjuk hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjéket és óvatosan kavarjuk bele, hogy ne törjön össze a hab. Öntsük rá ezt a masszát a sült almára és tegyük vissza a sütőbe. 20-25 percet kell sülnie, az első 15 perc után kinyithatjuk, hogy meglessük (ha hamarabb nyitjuk ki, akkor összeesik a piskóta).