Barackos torta

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 1 db 6 tojásos piskóta tortalap (kb. 26 cm átmérőjű)
  • Kb. 30 db babapiskóta

Barackos krém:

  • 40 dkg tisztított őszibarack
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 dl víz

Krémsajtos krém:

  • 25 dkg krémsajt
  • 15 dkg porcukor
  • 2,5 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • Piskóta mártogatásához:
  • 1,5 dl befőttlé, gyümölcslé, vagy likőrféleség

Tetejére:

  • 2,5 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 db őszibarack

Díszítésre:

  • 5 dkg darabosra vagdosott, pirított dió



Elkészítés

A barackos krémhez a tisztított gyümölcsöt apró darabkákra vagdossuk, a cukorral megpároljuk, hozzáadjuk a hideg vízzel elkevert étkezési keményítőt, és egyet-kettőt még forralunk rajta. Hagyjuk teljesen kihűlni. A piskótát két lapra szeljük, belső oldalukat kissé meglocsolgatjuk gyümölcslével, az alsó lapra rákenjük a hideg barackos massza felét, amelynek tetejét kirakjuk a gyümölcslében egy pillanatra megmártott babapiskótákkal.

A krémsajtot kikeverjük a cukorral, beleforgatjuk a habfixálóval keményre vert tejszínhabot, és rásimítjuk a babapiskóta rétegre. Erre ismét babapiskóta-sor kerül, majd a barackos krém másik fele, és piskótalap. Tetejét, oldalát tejszínhabbal vonjuk be, és tetszés szerint díszítjük.