
| | | | | | Hozzávalók | | | | | | | | | | |
- 1 db 6 tojásos piskóta tortalap (kb. 26 cm átmérőjű)
- Kb. 30 db babapiskóta
Barackos krém:
- 40 dkg tisztított őszibarack
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 1 dl víz
Krémsajtos krém:
- 25 dkg krémsajt
- 15 dkg porcukor
- 2,5 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- Piskóta mártogatásához:
- 1,5 dl befőttlé, gyümölcslé, vagy likőrféleség
Tetejére:
- 2,5 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 1 db őszibarack
Díszítésre:
- 5 dkg darabosra vagdosott, pirított dió
| | | | | | |
| | | | | | Elkészítés | | | | | | | | | | | A barackos krémhez a tisztított gyümölcsöt apró darabkákra vagdossuk, a cukorral megpároljuk, hozzáadjuk a hideg vízzel elkevert étkezési keményítőt, és egyet-kettőt még forralunk rajta. Hagyjuk teljesen kihűlni. A piskótát két lapra szeljük, belső oldalukat kissé meglocsolgatjuk gyümölcslével, az alsó lapra rákenjük a hideg barackos massza felét, amelynek tetejét kirakjuk a gyümölcslében egy pillanatra megmártott babapiskótákkal.
A krémsajtot kikeverjük a cukorral, beleforgatjuk a habfixálóval keményre vert tejszínhabot, és rásimítjuk a babapiskóta rétegre. Erre ismét babapiskóta-sor kerül, majd a barackos krém másik fele, és piskótalap. Tetejét, oldalát tejszínhabbal vonjuk be, és tetszés szerint díszítjük. | | | | | | |
|