Augusztusi sertésborda

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • Sertésborda
  • 60 dkg Romano (más néven széles bab)
  • Só (ízlés szerint)
  • Vaj
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 dl vörösbor
  • 4 db paradicsom
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 csipet kakukkfű



Elkészítés

60 dkg Romanót tisztítsunk meg, vágjuk ujjnyi vastagra. Főzzük meg sós, vajas vízben, szűrjük le. 10 dkg vöröshagymát vágjunk kockára, 3 gerezd fokhagymát préseljünk össze. 2 evőkanál olajon pirítsuk meg a hagymát, tegyük hozzá a fokhagymát, 1 dl vörösborral öntsük fel és főzzük fel. Adjunk hozzá 4 fej gerezdekre vágott paradicsomot, sót, borsot, 1 kávéskanál cukrot és határozottan főzzük össze. Közben csipet kakukkfűvel fűszerezzük a babot és tegyük hozzá a paradicsommártáshoz. Összeforgatjuk a serpenyőben. A sertésbordákat fűszerezzük és roston megsütjük. Tálaláskor kiválóan illik hozzá a paradicsomos Romano bab.