Sajttal és sonkával töltött csirkemell

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 8 db filézett csirkemell (vagy pulykamell)
  • 8 szelet vékony gépsonka
  • 8 szelet vékony trappista sajt
  • Só ízlés szerint
  • Tojás
  • Liszt
  • Zsemlemorzsa



Elkészítés

A hússzeleteket gyengéden kiklopfoljuk, majd besózzuk. 15 perc állás után a szeleteket megtöltjük, azaz a szeletekre ráterítünk 1 szelet gépsonkát + 1 szelet sajtot, majd óvatosan feltekerjük. A feltekert göngyölegeket lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatva bő forró olajban, közepes hőmérsékleten kisütjük. Nem kell félni, nem esik szét és nem folyik ki a sajt sem! Javaslat: sütésnél a göngyöleget úgy tegyük az olajba, hogy a hús széle alulra kerüljön, esetleg a biztonság kedvéért hústűvel vagy fogpiszkálóval megtűzzük! Dermedés után, átlósan, 1 ujjnyi szélesre vágjuk.

Köretjavaslat:
vegyes zöldségköret, vagy petrezselymes burgonya, burgonya saláta, burgonyapüré illik hozzá!